On trobo material?

Tot i que fa uns anys l’únic fabricant de material era la marca Subbuteo, actualment existeixen diverses opcions per adquirir material de joc. Això sí, algunes són més bàsiques -i econòmiques-, i d’altres més professionals -i cares-.

Per començar

La manera més senzilla d’iniciar-se en el joc és comprar el material que es comercialitza una altra vegada sota la marca Subbuteo. Actualment aquest material es pot trobar a qualsevol botiga de joguines o via internet a Amazon.

Pros i contres

Es tracta d’una manera fàcil i econòmica de començar. Tot i això el material d’aquests sets és molt bàsic pel que ni la qualitat ni els acabats són massa acurats. Pot ser una bona opció per als més petits.

Un pas més enllà

Existeixen algunes webs multi-marca que barregen material professional i material de la marca Subbuteo. A continuació en teniu una llista en funció d’on estan ubicats:

  • Subbuteo Futbol de Mesa Victoria, estan a Murcia. Tenen material multi marca i porteries fabricades per ells.
  • Astrobase, estan a Italia i són fabricants de material professional (camps i bases).
  • Extremeworks, també a Italia i també fabricants de material professional (camps, bases i porteries).
  • Flick for kicks, una botiga anglesa multi marca. En aquest cas és una finestra als altres fabricants.
  • World Table Soccer, també a Anglaterra i també multi marca.
  • My Subbuteo, tunaltra web anglesa, que ofereix més material, sobretot, de la marca Subbuteo.

El camp

El camp és un dels materials que més diferent és en relació al que es pot comprar a una botiga de joguines. Els camps amb els que es competeix no són de tela. Antigament hi havia els Astropitch fabricats per Subbuteo però ja no es fabriquen, com a molt es poden trobar de segona mà per internet. Els camps que actualment es poden comprar i que s’utilitzen a les competicions oficials són els d’ Astrobase o els Extremepitch d’Extremeworks. Els preus són força similars als dos llocs.

Imatge: Astrobase.it

Les porteries

Igual que el camp, les porteries que pots trobar de la marca Subbuteo no són les que s’utilitzen en les competicions oficials del circuit nacional i internacional. Les porteries oficials són metíliques i no de plàstic. A més, van collades a la taula de manera que no es puguin moure.
Algunes de les més usades a nivell mundial són les Extreme Goals d’Extremeworks.

Porteries Extreme goals

Un altre fabricant força interessant per la varietat de models que té és
Subbuteo Futbol de Mesa Victoria. Al seu catàleg hi ha molts dels models que es poden trobar en múltiples competicions nacionals i internacionals.

Model de porteria Maracanà

Les bases

La part de les figures i els equips pintats és sens dubte un element a tenir en compte però sobretot té un component més estètic o emocional que purament tècnic. Si el que vols es comprar material realment competitiu, el mateix que utilitzen jugadors d’arreu del món en els campionats i lligues, el que has de buscar són bases concretes que puguin adaptar-se al màxim al teu joc.

  • Bases a Astrobase. N’hi ha de molts tipus. En aquest cas, cal configurar la que millor ens pugui anar. No hi ha un estàndard màgic.
  • Bases Mysubbuteo. Dos tipus de bases diferents que es poden configurar a través de diverses opcions.
  • Bases Extremeworks. Igual que en els casos anteriors, un altre tipus de bases configurables per triar.