Regles generals del joc

La Federació Internacional (FISTF) és l’encarregada de vetllar per les regles del joc i per les possibles modificacions oficials que hi pugui haver. Més aball ús expliquem en petites càpsules de vídeo les regles generals i la dinàmica del joc. Si voleu estar al dia, a continuació teniu les regles complertes i oficials actualitzades l’agost de 2019 per la FISTF.

Descarregar les regles oficials.

Com es juga un partit de Subbuteo?

Els conceptes generals són els del futbol:  calen 10 jugadors de camp per cada equip, un porter de barra i un porter de camp. El porter de camp i el porter de barra no poden estar a l’hora al camp. Quan volem sortir amb el porter de camp, hem de treure el porter de barra.


Els partits tenen dues parts de 15 minuts cadascuna. Es sorteja qui saca a la primera part i, el jugador que no ho hagi fet, sacarà a la segona part. Un cop comença el joc, hi ha un jugador que té la pilota i un altre que defensa. Al següent vídeo t’expliquem el canvi de possessió i la dinàmica del joc.


Una de les jugades que succeeixen sovint durant un partit és el back. Aquesta regla no la trobem al futbol pel que a continuació t’expliquem amb exemples quan es produeix i com s’ha de resoldre.


La falta també és una de les regles que trobem en el Subbuteo i en el futbol. Aquí les maneres en les que es pot produïr una falta són diverses. A diferencia del futbol, quan es produeix una falta al Subbuteo és el jugador que ha patit l’infracció qui decideix si segueix jugant o agafa la falta.

Ara que ja saps els conceptes bàsics per jugar, aquí tens un fragment d’un partit on es van comentant les regles del joc que hem anat veient.

Translate »