Futboldetaula.cat

fistf covid-19

La FISTF proposa allargar la temporada fins el 31 de desembre

En un comunicat emès el dia 26 de maig la Federació internacional anuncia la suspensió del circuit internacional i de la classificació mundial com a mínim fins el 31 d’agost. Alhora proposa allargar la temporada actual fins al 31 de desembre, disputant les competicions aplaçades en motiu del COVID-19 al darrer trimestre de l’any.

Per tal de poder planificar la temporada vinent, la FISTF proposa a les diferents federacions i associacions nacionals, decidir entre dues opcions:

  1. Que la temporada 20/21 comenci amb data 1 de gener de 2021 i que s’allargui fins el 31 de desembre de 2021, transformant així les temporades que vinguin a partir d’ara i fent-les coincidir amb els anys naturals.
  2. Que la temporada 20/21 comenci amb data 1 de gener de 2021 i que finalitzi el 31 d’agost de 2021, planificant una temporada de transició més curta del que és habitual i recuperant la normalitat pel 21/22.

Així doncs, queden per aclarir moltes qüestions que afectaran, per exemple, a les competicions que ja estaven previstes entre el setembre i el desembre de 2020. Es disputaran igualment les dues principals competicions per equips de club (Lliga de Campions i la Lliga Europa) previstes a finals del mes d’octubre?

El precedent Italià i el calendari AEFM

La Federació italiana (FISCT) es va avançar i va anunciar a mitjans de maig que es cancel·len totes les activitats oficials de futbol de taula fins el 31 d’agost. La italiana és la federació més gran que hi ha arreu, pel que aquesta decisió marca el ritme del que pot passar a la resta de federacions i associacions d’altres paisos.

Un dels esdeveniments mundials que ja va anunciar canvi de dates va ser el proper mundial que s’havia de disputar a Roma a principis de setembre en commemoració dels 30 anys de la copa del món, també disputada a Roma, l’any 1990.

Tot i que ja fa unes setmanes que la Associació Espanyola (AEFM) va tancar el calendari de la temporada 20/21, aquest encara no s’ha fet públic. Caldrà veure com les darreres informacions provinents de la FISTF i els acords que es puguin adoptar per part de la resta d’associacions i federacions internacionals, condicionaran la proposta actual de la AEFM.

Cal tenir en compte que algunes de les competicions internacionals que organitzava la AEFM la propera temporada estaven previstes entre els mesos de setembre i desembre, pel que les noves propostes de la FISTF poden obligar a replantejar algunes dates.

Translate »