Futboldetaula.cat

La Liga per equips, una de les millors competicions del calendari.

Sense cap mena de dubte la Liga per equips, una de les millors competicions del calendari. Aquesta competició es centra únicament en la competició per equips de club variant el format en funció de l’any. Enguany, ha comptat amb la participació de vuit equips i s’ha disputat en format lliga els dies 27 i 28 d’abril.

Aquest format de competició on només s’hi disputa la competició per equip de clubs resulta molt atractiu i segueix el mateix model en altres països i en campionats europeus. L’equivalent a Europa és la Lliga de Campions, que la disputen els 24 millors equips europeus, i la Lliga Europa, que la disputen els equips a partir del lloc 25. Aquestes dues competicions les organitza la Federació Internacional de Esports de Futbol de Taula (FISTF).

Champions League 2019
Lliga de Campions 2018 disputada a Palma de Mallorca

Si hi ha un país on la lliga per equips és un referent és a Italia. La lliga italiana d’equips de club consta de quatre divisions diferents amb un total de 80 equips. La Seria A i la Serie B compten amb 12 equips per divisió amb doble volta, ascens i descens. La Serie C es divideix en dues zones geogràfiques del país, i compta amb dos grups de 10 equips. Finalment la Serie D es divideix en quatre regions (Nord, centre-nord, sud i centre-sud) amb nou equips a cada grup.

La lliga espanyola del 2019 ha comptat amb la participació de 8 equips: AFT TURIA 1981 (Valencia), CAP CIUDAD DE MURCIA (Murcia), MALLORCA ÁGUILAS FM (Mallorca), MORALZARZAL (Madrid), SC MÓSTOLES (Madrid), SC UD SANTA MARÍA (Madrid), TIBURONES FM (Màlaga) i SC BARACALDO (Viscaia). Els guanyadors han estat els malaguenys per davant dels murcians. A continuació teniu un resum del darrer partit de la lligueta que en va definir el campió.

Translate »