Futboldetaula.cat

Circuit catala

Presentació temporada 2023-2024 del Circuit Català de futbol de taula

Després d’un exitós primer any del Circuit Català s’han vist que algunes coses caldria millorar-les. Algunes per iniciativa pròpia i d’altres per propostes de jugadors s’han pres les següents decisions per a la propera temporada.

Propostes aprovades

  • No s’entregaran trofeus en els tornejos de la temporada, només en el cas de la consolació si que es recomana tenir un trofeu per al guanyador per tal de potenciar aquesta part de la competició. Això s’ha decidit tenint en compte que és una competició amb classificació estil lliga i té molt més sentit fer-ho d’aquesta manera. Per altra banda els guanyadors dels trofeus acostumen a ser sempre els mateixos jugadors i l’excés de trofeus també suposava un problema per a ells. Es faran unes plantilles de diploma que serviran per entregar-los com a premi de cada torneig. Al play-off de final de temporada si que hi haurà trofeus pels guanyadors, tant del propi play-off com de la temporada regular tal i com s’ha fet aquest primer any.
  • S’ha decidit que la primera fase eliminatòria de cada torneig es faci per sorteig i no per assignació preestablerta. Els primers jugadors de cada grup quedaran definits tal i com s’estableix per defecte segons el número de participants i se sortejaran els emparellaments a partir d’aquesta assignació. Això evita suspicàcies sobre resultats de la fase de grups i crea un punt d’aleatòrietat que entenem que és beneficiosa per la competició.
  • Per tal de poder organitzar el play-off final cada torneig aportarà un 20% dels seus ingressos per inscripcions al Circuit Català tal i com es realitza amb les competicions de caràcter oficial. Les inscripcions als tornejos han de ser d’entre 5 i 10 euros, sent la xifra escollida a decisió de l’organització de cada torneig.

Propostes descartades

  • S’ha proposat fer una competició sub-12 o sub-16. Al ser una competició amb una classificació pròpia això genera uns quants inconvenients i es descarta en aquests moments fer una competició sub-12/sub-16. El primer d’ells és que un jugador sub-16/sub-12 només podria participar en una de les competicions per tal de tenir una classificació coherent amb la competició. Això suposa doble feina pels organitzadors i entenem que el número de jugadors a Catalunya en aquests moments no és prou alt com perquè suposi un benefici tant pels jugadors com per a la competició en si. Si el número de jugadors segueix creixent (sobretot els sub-16/sub-12) es plantejarà per a la temporada vinent veure si és interessant.
  • S’ha proposat que dels 5 tornejos de cada temporada pel playoff final puntuin els 4 millors per tal de no penalitzar tant faltar a un torneig. Entenem que precisament el fet de participar a tots els tornejos ha de tenir un benefici i es descarta que puntuin 4 dels 5 tornejos de la temporada. S’entèn que la disponibilitat de cada jugador és molt diferent però el fet de venir a tots els tornejos ha de tenir algun tipus de premi pel jugador i aquest n’és un d’ells.

Calendari 23/24

Per qualsevol dubte sobre la competició i inscripcions pel torneig d’octubre podeu escriure a circuitcatala@futboldetaula.cat o escriure’ns per privat a InstagramTwitter Facebook del Circuit Català.

Estigueu atents els propers dies a les xarxes socials del Circuit Català i de futboldetaula.cat on penjarem el cartell del torneig d’octubre i qualsevol novetat sobre el torneig en si.

Translate »